Registreren op Peppol voor verzenden en/of ontvangen

Om e-facturen te kunnen uitwisselen via het beveiligde e-facturatienetwerk is het nodig om de organisatie te registreren op het e-facturatie-netwerk Peppol. Als de organisatie is geactiveerd is er minimaal één identifier geregistreerd op het beveiligde netwerk voor verzenden én ontvangen. Dit is voor Nederlandse organisaties altijd het KvK-nummer, hoe meer identifiers er geverifieerd zijn, hoe groter is je bereik op het Peppol-netwerk.

Zelf stel je in of je geregistreerd staat als verzender, als ontvanger of voor beide mogelijkheden. Groen geeft actief aan, grijs inactief.

Het kopje e-Documents geeft aan welk type document je wilt ontvangen, als je helemaal geen e-facturen wilt ontvangen zet je overal Ontvangen uit.
Wil je dus geen e-facturen ontvangen, zet dan ook bij KVK en de overige identifiers de knop voor ontvangen uit.

Ga verder met het integreren met je boekhoudingssoftwarepakket.

Om facturen te verwerken via een integratie met de boekhoudsoftware worden er transacties in rekening gebracht. Vind hier meer informatie over het (automatisch) opwaarderen van het pre-paid tegoed.

Gebruik je geen financiële software en/of wil je alleen gebruik maken van het eConnect-platform? Dan ben je nu klaar. Je kunt nu via het platform e-facturen opstellen en versturen.