Koppelen met Yoobi

Het is mogelijk om eConnect te koppelen aan Yoobi en je verkoopfacturen te versturen via Peppol. Om de koppeling tot stand te brengen, volg je de onderstaande stappen nadat er een account op eConnect is gemaakt.

Voor het verzenden van e-facturen dient gebruik gemaakt te worden van de Vertrouwde afzender. De factuur wordt dan na ontvangst als xml-factuur klaargezet in de verkoopfactuur app als concept factuur.

Stap 1 Ga naar uw eConnect-platform en maak hier een Vertrouwde afzender aan.
Stap 2 Geef nu het e-mailadres (e-mailadres ontvanger) dat hierboven is aangemaakt in Yoobi in op de debiteurenkaart.

Na het maken van de vertrouwde afzender en het ingeven van het e-mailadres in Yoobi bent u klaar om facturen te verzenden vanuit Yoobi aan eConnect.

Stap 3 De verzonden factuur zal worden klaargezet als conceptfactuur in het eConnect-platform waarna deze kan worden verzonden aan uw klant*.

De volgende pagina beschrijft hoe een e-factuur kan worden opgebouwd: E-facturen versturen via het platform. Met een conceptfactuur is alles vooraf ingevuld, dus alleen de laatste handelingen hoeven worden uitgevoerd.

*Let op: een definitieve factuur vanuit Yoobi mag niet verder worden aangepast of bewerkt qua debiteur en factuurregels. Na ontvangst in eConnect als concept factuur dient deze alleen nog te worden verstuurd.