Koppelen met Simac

Het is vanaf nu mogelijk om eConnect te koppelen aan Simac en je inkoop- en verkoopfacturen automatisch af te leveren in een administratie. Om de koppeling tot stand te brengen, volg je de onderstaande stappen nadat er een account op eConnect is gemaakt.

Verzenden

Voor het verzenden van e-facturen dient gebruik gemaakt te worden van de Vertrouwde afzender. De factuur wordt dan na ontvangst als xml-factuur klaargezet in de verkoopfactuur app als concept factuur.

Stap 1 Ga naar uw eConnect platform en maak hier een Vertrouwde afzender aan.
Stap 2 Geef nu het e-mailadres (e-mailadres ontvanger) dat hierboven is aangemaakt in Simac in op de debiteurenkaart.

Na het maken van de vertrouwde afzender en het ingeven van het e-mailadres in Simac bent u klaar om facturen te verzenden vanuit Simac aan eConnect.

Stap 3 De verzonden factuur zal worden klaargezet als conceptfactuur in het eConnect-platform waarna deze kan worden verzonden aan uw klant*.

De volgende pagina beschrijft hoe een e-factuur kan worden opgebouwd: E-facturen versturen via het platform. Met een conceptfactuur is alles vooraf ingevuld, dus alleen de laatste handelingen hoeven worden uitgevoerd.

*Let op: een definitieve factuur vanuit Simac mag niet verder worden aangepast of bewerkt qua debiteur en factuurregels. Na ontvangst in eConnect als concept factuur dient deze alleen nog te worden verstuurd.


Ontvangen

Voor Simac is er de mogelijkheid om facturen te ontvangen. De inrichting voor het ontvangen van facturen en deze door te sturen naar Basecone.
Let op dat de verkoopfacturen niet aangezet hoeven te worden. Deze zijn al in Simac gemaakt en dus bekend.