Inkoopfacturen of verkoopfacturen in DICO-formaat ontvangen

In de bouwsector worden ieder jaar miljoenen facturen verstuurd in verschillende formaten, e-mail, pdf, papier of e-factuur. Het aanmaken en verwerken van al deze facturen kost niet alleen veel tijd, maar ook geld. Dit kan natuurlijk beter! Daarom is per 1 januari 2022 elektronisch factureren volgens DICO (SALES005) de manier voor factureren in de ketenstandaard, met name in de bouw. Een elektronische factuur met een vaste standaard, zodat gegevens niet meer handmatig ingevoerd hoeven te worden. Bovendien worden ze ook automatisch verwerkt in je eigen boekhoudpakket.

Indien je inkoopfacturen of verkoopfacturen in DICO-formaat wil ontvangen, kun je dit op de volgende manier binnen ons platform instellen.

Log in op het platform.

Ga naar verbindingen, dit staat onder Administratie aan de linkerzijde van de pagina.

Klik op groene plus () en klik vervolgens op de middelste optie, nieuwe algemene verbinding.

Kies voor Email connector sales 005, klik erop, bevestig.

Kies in het volgende scherm bij selecteer je software voor opnieuw voor eMail connector SALES005 en klik op bevestig.

Klik op Sleutel genereren, onderaan de pagina.

Klik op de knop snel verbinden. Een nieuw tabblad opent zich. Druk tegelijkertijd de toetsen CTRL + V in om de keys te plakken.

Selecteer je administratie bovenin, en voer de e-mailadressen in, bij in- en/of verkoop, hier worden de e-mails naartoe gestuurd in het DICO formaat. Klik vervolgens op toepassen.

Melding rechtsonderin: succesvol.

Nu kun je het tabblad sluiten. De koppeling is ingesteld en klaar voor gebruik.

Indien je de koppeling wilt verwijderen ga je naar Verbindingen, klik op de verbinding die je wilt verbreken, en klik op sleutel intrekken. Vervolgens ga je terug naar het scherm verbindingen, de verbinding waarvan je zojuist de sleutel hebt ingetrokken staat nu op Inactief, klik op de drie puntjes achter de naam van de verbinding en klik op verwijder verbinding.