Gestructureerde betalingsmededeling België

Een gestructureerde betalingsmededeling is een code die je moet toevoegen aan jouw betalingen, zodat je betalingsverwerker deze betalingen gemakkelijk kan identificeren en koppelen aan de juiste facturen of bestellingen. In België wordt er gebruik gemaakt van een gestandaardiseerde betalingsmededeling die bestaat uit een reeks cijfers en tekens.

De gestructureerde betalingsmededeling in België ziet er als volgt uit:

+++090/9337/55493+++

De code bestaat uit drie delen: het plusteken (+), gevolgd door een gestructureerd deel van 12 cijfers dat uniek is voor elke betaling, en ten slotte nog een plusteken (+). Het is belangrijk om te controleren of de gegenereerde mededeling correct is en uniek voor elke betaling om de verwerking ervan te vergemakkelijken.

Om een gestructureerde betalingsmededeling te genereren ga je naar het platform en open je een nieuwe factuur. Klik vervolgens rechts onderin naast betalingskenmerk op het knopje “wijzigen”. Hier kun je jouw gestructureerde betalingsmededeling invoeren of genereren op basis van je factuurgegevens.

We hopen dat deze informatie je heeft geholpen bij het begrijpen van de gestructureerde betalingsmededeling in België. Als je nog vragen hebt, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.