Extra e-mailadres toevoegen

Het is mogelijk meerdere e-mailadressen toe te voegen aan een gebruiker in het platform. Extra e-mailadressen zijn belangrijk bij het insturen van pdf-facturen.

Let op: Wil je een e-mailadres koppelen met een andere domeinnaam dan de domeinnaam van het hoofd e-mailadres, neem dan contact op met Support om het domein/omgeving gedeeld te maken zodat daarna zelf het e-mailadres toegevoegd kan worden*.

* Om een ‘gedeeld domein’ e-mailadres (zoals hotmail, gmail, ziggo etc.) te kunnen toevoegen aan een account/omgeving moet het account/de omgeving ook ‘gedeeld’ worden gemaakt. Hier zitten veiligheidsrisico’s aan waardoor veel bedrijven dit toch niet willen. Als bijvoorbeeld gebruikers vanaf hun privé e-mailadres toegang krijgen tot het platform, kunnen zij bij uitdiensttreding niet eenvoudig worden meegenomen in het proces om de persoon uit te sluiten van bedrijfsinformatie. Daarnaast is het alleen mogelijk andere werknemers toe te voegen aan het platform door hun uit te nodigen. Indien het account, gekoppeld aan een eigen domein, niet gedeeld is, dan kunnen werknemers met hun werk e-mailadres van dat domein inloggen. De werknemers zijn dan automatisch gebruikers binnen het account (nog zonder rechten op bedrijven).

Een extra e-mailadres toevoegen

Ga naar Bewerk profiel rechts bovenin het scherm.
Klik bij Extra e-mail op Toevoegen.

Een pop-up verschijnt. Vul hier een of meerdere e-mailadressen toe en klik op Gedaan.

Je ontvangt binnen enkele minuten een verificatiebericht per e-mail. Klik op de link in dit bericht om het extra e-mailadres te bevestigen. De status van de extra e-mailadressen zijn terug te vinden onder ‘Extra e-mail’ in het profiel op het platform. Bij een groene vink is het e-mailadres goedgekeurd en actief.

Het verwijderen van een e-mailadres kan ook gedaan worden via Toevoegen/bewerken. Het adres is pas verwijderd als er op Gedaan wordt geklikt.