Een e-factuur indienen bij het UWV

U bent leverancier van het UWV en wilt een factuur indienen. Dit kan voor het UWV op verschillende manieren. U kunt uw factuur elektronisch indienen via Peppol, via het portaal van eConnect of als XML per e-mail. Daarnaast is het tijdelijk nog toegestaan uw PDF factuur in te dienen per e-mail.

In het kader van veiligheid en efficiëntie streeft het UWV ernaar zo veel mogelijk facturen via het Peppol netwerk te ontvangen.

 

Wat is Peppol ?

Peppol wordt gebruikt voor het veilig en (inter)nationaal ontvangen en/of verzenden van o.a. e-facturen en inkooporders tussen bedrijven onderling (B2B) en overheden (B2G).

U heeft een Peppol Access Point nodig voor de verbinding op het Peppol-netwerk. Zo’n verbinding wordt geleverd door een Billing Service Provider (BSP) zoals eConnect. Dit kunt u het beste vergelijken met een telefoonprovider. Wilt u bellen of internetten op uw telefoon, dan heeft u toegang nodig tot het telecom-netwerk. Voor die aansluiting heeft u een telecom-provider als KPN of T-Mobile. Zo werkt het ook met e-facturatie op het Peppol-netwerk. Iedere eConnect-klant heeft standaard toegang tot het Peppol-netwerk.

Voordelen van Peppol:

  • Door u aan te sluiten bij ons Peppol Access Point kunt u veilig en snel uw e-facturen wereldwijd versturen én ontvangen!
  • Sluit uw softwarepakket aan op Peppol, zodat gebruikers zonder extra inlog kunnen e-factureren.
  • Facturen worden foutloos ingelezen in de financiële software. Dit bespaart ook nog eens veel tijd bij het handmatig verwerken en controleren van facturen.
  • Facturen komen direct in het financiële softwarepakket van de leverancier of klant terecht. Het is bewezen dat facturen hierdoor sneller betaald worden.
  • Nooit meer spookfacturen of dubbele facturen. Iedereen die werkt met Peppol wordt in Nederland geïdentificeerd door een uniek kenmerk, bijvoorbeeld het KVK-nummer en in België het KBO-nummer.

Alle hiervoor genoemde voordelen dragen bij aan een hogere klanttevredenheid; of het nu klanten of leveranciers zijn. Doordat steeds meer organisaties zich aansluiten op Peppol, wordt het bereik op dit netwerk automatisch steeds groter.

Hoe verstuur ik een factuur aan UWV via Peppol:

U stuurt een factuur vanuit uw softwarepakket naar een van de volgende OIN-nummers van UWV. Welke u moet gebruiken heeft u doorgekregen samen met de factuurinstructies.

UWV Facturen Grote Geldstroom (Re-integratie, voorzieningen, scholing): 00000004191771249000

UWV Facturen Kleine Geldstroom (Bedrijfsvoering): 00000004172892677000

Indien u geen softwarepakket heeft waarmee dit kan, kunt u een account op het platform van eConnect aanmaken en van hieruit de factuur gratis aan UWV sturen via het Peppol netwerk.

Nadere instructies hiervoor vindt u op de supportwebsite van eConnect: https://support.econnect.eu/