e-facturatie vanuit Exact online (deprecated)

Exact Online faciliteert vanaf april 2019 zelf e-facturatie

Onderstaande is per april 2019 uitgeschakeld.

Exact Online faciliteert echte e-facturatie via eConnect. Hiervoor is de eConnect-App vereist.

De relatiekaart

Om de UBL te versturen dient er:

  • een e-mailadres gevuld te zijn in de stamkaart van de relatie.
  • Ook het KvK nummer dient ingevuld te zijn en/of een BTW nummer.
    Let op! Voor verzending naar de overheid is een OIN nodig. Indien er verstuurd wordt naar een OIN, dan moet er GEEN KvK worden ingevuld in de stamkaart van de relatie.

Let op! facturatie naar een ander land is niet mogelijk. Het kan vanuit Exact Online alleen naar Nederlandse instanties.

Deze nummers worden gebruikt om de juiste ontvanger te vinden. In de meeste gevallen gaat de verzending via het KvK nummer. Onder de stamkaart van relatie heeft Exact het OIN (Overheidsidentificatie Nummer) toegevoegd. Deze is verplicht voor het factureren naar de rijksoverheid. De nummers van de overheid zijn op het volgende adres terug te vinden: https://www.logius.nl/diensten/e-factureren/. Ook is de pdf is hier te downloadenLet op! De voorloopnullen moeten ingevuld worden om de factuur elektronisch af te leveren.

Het formaat van Simplerinvoicing is geüpdatet naar versie 1.2 en is vereist voor het versturen via e-facturatie netwerken, zoals PEPPOL.

Om duidelijk te maken dat facturen via het beveiligde netwerk worden verzonden is een nieuwe verzendmethode geïntroduceerd: E-facturering.
Deze verzendmethode is niet alleen van belang voor het afleveren bij de derde partij, maar ook om de factuur goed te valideren. Zo dient een factuur voorzien te zijn van de nodige gegevens. Kies je deze verzendwijze dan moeten de verplichte velden opgenomen zijn en gevalideerd zijn anders kan je geen e-factuur maken.

Het verzenden van de factuur

Ook in het facturatie menu is er de mogelijkheid om te kiezen voor E-facturatie, waardoor het handig is om tijdens het factureren alsnog te kiezen voor E-facturatie.

Instellingen bij eVerbinding

In de eVerbinding app in Exact online moet de administratie eenmalig worden gekoppeld aan het juiste bedrijf. Bekijk hier de instructie: Exact Online koppeling

Vervolgens moet voor deze administratie de verzending van e-facturen aan staan.

Binnen het menu administraties kies je de betreffende administratie waar het om gaat, klik op instellingen en geef aan vanaf welke datum facturen van Exact Online via eConnect worden verstuurd.