Accept koppelen met eConnect

Hieronder leggen we uit hoe je de koppeling met Accept tot stand brengt.

1. Inrichting in Accept

Start het Accept programma en kies de boekhouding welke u wilt koppelen met eConnect.

Ga naar Beheer -> Administratie -> Instellingen

Open het mapje eFactuur en open het mapje eConnect

U dient hier de instellingen voor de koppeling met eConnect in te voeren.

Leg uw gegevens vast. Na elke ingave/aanpassing drukt u op de enter-toets.

1. Zet het vinkje aan bij “Gebruik API versie 3”
  2. Geef aan welke Simplerinvoicing versie u wilt gebruiken. Kies 2.0 voor de laatste versie en factureren aan de overheid.
  3. Voer uw e-mail adres in dat gebruikt wordt voor eConnect.
  4. Voer de applicatie sleutel en geheime sleutel in welke u verkregen heeft bij stap 2: Verbindingssleutels aanmaken in eConnect.
  5. Indien u ook inkoop en verkoop facturen wilt ophalen geef dan de mappen in waar deze documenten opslagen dienen te worden.
  6. U kunt het ophalen van deze documenten beperken door een vanaf datum in te voeren. Bijvoorbeeld: 28-11-2023.
  7. Geef bij ID uw Bedrijf ID in,. Dit is het XCNL nummer welke u vindt onder het kopje Organisaties op het platform.
  8. Voer tenslotte uw afzender gegevens in. Bij land geeft u NL in. (of een andere landcode indien van toepassing)
  9. Als u gebruik maakt van de 2.0 versie (zie punt b.) dan vinkt u ‘Gebruik debiteur dossiernummer als KvK’ aan.Op de debiteuren kaart dient u dan in het veld ‘Dossier/KvK nr’ het KvK nummer in te voeren.

Vastleggen e-mailadres debiteur

Om te kunnen verzenden dient u per debiteur een e-mailadres vast te leggen welke wordt gebruikt voor aflevering van de e-factuur. U gaat hiervoor naar de debiteurenkaart en kiest het tabblad Eigenschappen. U dient daarbij onderscheidt te maken tussen een e-factuur ten behoeve van (een organisatie van) de Rijksoverheid, een onderneming/rechtspersoon (met K.v.K. inschrijving) of een natuurlijk persoon (geen K.v.K. inschrijving).

1. Debiteur is (organisatie van) de Rijksoverheid:
    – FAX/OIN: hier legt u het OIN nummer vast. Zie ook https://oinregister.logius.nl/oin-register
    – E-mail: leg hier de OIN adressering vast.

Let op dat u enkel nog het OIN nummer gebruikt voor facturen aan de Rijksoverheid. Facturen met een ander nummer dan het OIN nummer (bijvoorbeeld K.v.K. nummer) van de Rijksoverheid worden niet geaccepteerd.

1. Debiteur heeft een K.v.K. inschrijving en is géén Rijksoverheidsorganisatie
    – Leg bij Dossier/KvK nr het KvK nummer vast

Of

1. Debiteur heeft géén K.v.K. inschrijving en is géén Rijksoverheidsorganisatie.

Indien het gaat om een private relatie dan legt u géén OIN en géén KvK vast. Gebruik dan wel het e-mailadres van de klant met het bekende apestaartje (@) .

**Geen OIN en geen KvK dan zal het volgende “dummy” kvK nummer automatisch in de factuur worden gezet: 99999998. Dit bij gebruik van Simplerinvoicing versie 2.0

Indien er een BTW nummer is vastgelegd op de debiteurenkaart dient het BTW nummer te beginnen met de landcode.

Kies tenslotte voor Opslaan en bevestig door op Ja te klikken.

Verzenden verkoopfacturen

Start facturatie en roep de factuur op welke u wil verzenden. Controleer of in de TAB Factuuradres het juiste e-mail adres is opgenomen!

(Het e-mail adres kunt u op de debiteuren kaart invoeren bij Eigenschappen)

Mocht dit echter niet zo zijn klik dan op ‘Laten afwijken van debiteur” en voer  het adres in.

Neem in de factuur GEEN lege regels op. Dit kan het aanlever proces verstoren!

Tenslotte gaan we de factuur verzenden. Druk rechts onderaan op de knop Uitvoer. We komen nu in het onderstaande scherm. Hier selecteren we eFactuur en dan eConnect (voorheen eVerbinding) bericht.

Beantwoord de onderstaande vraag met Ja.

En type hierna VERZENDEN in

De factuur zal nu naar eConnect worden verzonden.

Als alles goed is gegaan dan kunt u later – in het tabblad “Extra” onderaan de factuur – de Aflever-ID terugvinden. Contoleer de Status van het bericht door op de knop Status ophalen/bijwerken te klikken!

Uiteraard kunt u de factuur ook volgen door in te loggen op het eConnect portaal.

Artikel Bijlage